Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi és Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Részletek
Konyha Sztorik
Konyha Sztorik sorozatunkban hétről hétre a gasztronómia izgalmas világába szeretnénk elkalauzolni nézőinket. Hosszú évek óta dolgozunk konyhák megálmodásával és valóra váltásával, ez idő alatt szenvedélyünkké vált munkánk és ezen keresztül maga a főzés is. Hiszen mitől lesz egy házból otthon? Az azt belengő finom illatoktól, az egy asztalhoz leülő családoktól, a romantikus vacsoráktól vagy épp a kapkodós reggeliktől.
Minden konyha egyedi, saját múlttal és meghatározó sztorikkal rendelkezik. Ezekből a sztorikból fog hétről hétre csipegetni házigazdánk Yvonne Dederick és kedves, meghívott vendégei miközben finom, különleges mégis egyszerű receptekkel kápráztatják el a nézőket az unIQitchen budaörsi bemutatótermében.
Tartsatok velünk!
Amerikai - Francia Reggelik
Crépe Suzette
Legújabb epizódjainkban az unIQitchen konyhájában már rutinosan mogzó háziasszonyunk Yvonne főző partnere a lehengerlő energiákkal bíró Pásztor Anna lesz. Anna a rocksztárság mellett gyakorló anyuka és nem mellesleg a Konyhafőnök VIP dobogós helyezettje volt. Az első francia reggeli mi más lehetne, mint egy mennyei narancsos palacsinta, a méltán híres Crêpe Suzette. Egyet előre elárulhatunk, forró volt a stúdióban a hangulat.
Ebbe megmelegítsük át a háromszögre hajtogatott palacsintát
Díszítsük narancs karikával, eperrel!
Jó étvágyat!
Bacon-ös, sajtos, póréhagymás Quiche
Legutóbbi francia reggeli kalandunk után Yvonne és Anna egy újabb ínycsiklandó reggeli elkészítésére vállalkozott. Vegyük sorra az alapanyagokat, bacon, póréhagyma, sok - sok sajt… mégis mi rossz sülhetne ki ebből? Egy biztos a csajok akkora hangulatot csinálnak a unIQitchen konyhastúdióban, hogy attól még a quiche is fejre áll! Vajon sikerül megmenteni ezt a póréhagymás, bacon-ös, sajtos finomságot? Nézd meg legfrissebb epizódunkat és kiderül!
Adjuk hozzá a fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát
Keverjük bele a lisztet (csomómentesre)
Felöntjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal
Tűzről levéve belekeverjük a tojásokat egyesével, nehogy “rántotta legyen”!
Tálba kiterítjük a leveles tésztát, és ráöntjük az elkészített szószt.
Sütés:
180 C-on 30-40 percig sütjük
Jó étvágyat!
Gravy & Biscuits
A mennyei francia reggelik után Yvonne és Anna áthajóznak a tengerentúlra és igazi amerikai reggeliket készítenek. Az első reggelivel Yvonne régi lakhelyét Kentucky-t idézik meg. Nem más készül mint egy tipikus déli államokbeli reggeli az úgynevezett Gravy & Biscuits. Ez a reggeli biztosan nem diétás cserébe viszont isteni finom és elegendő energiát ad a nap elkezdéséhez! Tarts velünk és készítsd el te is!
Ha kész a tészta, picit elnyújtjuk, formázzuk pogácsaszaggatóval
Sütőpapírra tesszük
Meglocsoljuk mézzel
Pici kefirt tehetünk a tetejére
Sütés:
Előmelegítjük a sütőt
220 C-on 15-20 perc alatt készre sütjük
Jó étvágyat!
Eggs Benedict
Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Ezt talán sosem tudjuk meg, az viszont biztos, hogy a tojás a valaha volt legkedveltebb reggeli alapanyag világszerte. Nincs ez másképp Amerikában sem, így a már jól összeszokott főző páros Yvonne és Anna a Konyha Sztorik aktuális epizódjában egy Eggs Benedictet fog elkészíteni nekünk. Neked van bevált buggyantott tojás recepted? Vagy azok közé tartozol, akik félnek ezt a fajta tojást elkészíteni? Bármi is legyen a válasz, tartsd velünk és lesd el a csajok titkait!
Ezen sorozatunkban Jilly Kriszti lesz Yvonne főző partnere, aki számára egyáltalán nem ismeretlen a kamera előtt főzés világa, hiszen a Konyhafőnök döntős versenyzője volt. Első olaszos fogásunk egy igazán könnyű és frissítő, mégis ízletes sárgabarack leves egy kis túrógombóccal és mandulával megbolondítva. Maximum 10 perc alatt elkészíthető mégis garantáltan a család nyári kedvence lesz.
A barackot aprítsuk fel a levével és a tejszínnel.
Ízesítsük ízlés szerint.
Keverjük össze a túrót a citrom héjával, ízesítsük vaníliával, cukorral.
Formázzuk a túrót, merjük rá a levest, szórjuk meg mandulával.
Spaghetti Carbonara
Ha Olaszország, akkor tészta. Ha tészta, akkor Spaghetti! De milyen is az igazi autentikus olasz Spaghetti Carbonara? A Konyha Sztorik aktuális epizódjából megtudhatjátok a választ az örök vitás kérdésre: kell-e bele tejszín? Illetve azt is, hogy nem kell menő olasz étterembe menni a tökéletes Carbonáráért, otthon is könnyen és gyorsan elkészíthetitek! Mindeközben Yvonne és Kriszti fűszerezi izgalmas sztorikkal a főzést.
30 dkg pancetta vagy olasz bacon, vagy olasz szalonna
Elkészítés:
Szalonnát lepirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsírra pici tészta vizet merünk. Összekeverjük a tojásokat és a sajtokat, a tésztát a zsírra szedjük, erre öntjük a tojásos sajtot. Visszatesszük az egészet enyhe tűzre, besűrítjük, de vigyázzunk, ne legyen tojás rántotta!!!! Rátesszük a megpirított szalonnát, átforgatjuk a tésztával (itt már nem kell hő)! Friss borssal ízesítjük.
Jó étvágyat!
Házi Tagliatelle garnélával
Miről lehet ezer közül is megismerni az igazi olasz tésztát és mitől olyan finom? Többek között attól, hogy házilag készül! Legújabb videónkban Jilly Kriszti megtanítja Yvonnet és a nézőket a házi tagliatelle készítés fortélyaira, miközben pirul a garnéla és sztoriznak a lányok.
Gyúrjuk össze a tésztát, tegyük hűtőbe pihenni 1-2 órára. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát (géppel, vagy hagyományos módon), majd csíkokra szeleteljük (géppel, vagy késsel), főzzük ki. Pirítsuk le a garnélát, rá a fokhagymát, pici főzőlevet merjünk hozzá, ízesítsük sóval, borral, szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat!
Saltimbocca alla Romana zöldborsó- és karfiol pürével:
Olasz sorozatunk utolsó epizódjában egy igazán ízletes és tartalmas húsételt készít Jilly Kriszti és házigazdánk Yvonne Dederick. Méghozzá karfiolpürével, zöldborsó pürével és pak choi-jal kiegészítve. Legyen szó egy romantikus vacsoráról, vagy egy vasárnapi családi ebédről ezzel a pármai sonkával és zsályával bolondított borjúszűzzel biztosan leveszel mindenkit a lábáról!
Marsala bor, vagy száraz fehérbor (pl. Tokaji Furmint)
30 dkg zöldborsó
30 dkg karfiol
Elkészítés:
Vajon pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Vegyük ki a serpenyőből.
Helyezzük rá a zsálya levet, a sonka szeletet, tűzzük össze hústűvel. Forgassuk meg lisztben a húst.
Öntsünk a vajhoz egy kevés olíva olajat, ebben süssük a húst. Öntsünk hozzá a Marsal-at, hagyjuk elpárologni az alkoholt. Öntsük fel egy kevés alaplével, hagyjuk visszapárolni.
Köret elkészítése:
Enyhén sós vízben főzzük meg a borsót. Leszűrés után kis vajjal pürésítsük bot mixer segítségével.
A karfiolt ugyanígy.
Jó étvágyat!
Legelső Konyha Sztorik epizódunkban szeretnénk méltó módon búcsúztatni veletek az óévet. Hiszen nem kell a Szilveszternek csak a főtt virsliről és a lencséről szólnia. A Konyha Sztorik háziasszonya Yvonne Dederick 5 egyszerűen és gyorsan elkészíthető mégis mennyei finom és különleges fogás elkészítését mutatja be nektek, miközben igazi konyhai sztorikkal dobja fel a közös főzést.